Statut

Warto zajrzeć

Polecamy strony

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Odwiedzający on-line

Naszą witrynę przegląda teraz 38 gości 

Licznik

wizyt wczoraj: 61
wizyt dzisiaj: 7
wizyt przez miesiąc: 929
wizyt wszystkich: 91091
max. dziennie: 3669
max. miesięcznie: 11514
obejrzano zakładek dzisiaj: 41

Administrator

Home Jadłospis
Jadłospis PDF Drukuj Email

 

 


 

 

Poniedziałek 09.07.2018

Śniadanie Zupa ml.z kaszą jęczmienną pieczywo z masłem ser żółty pomidory dżem trusk.jabłka.

Obiad Grochówka na wędzonce z ziołami ryż z owocami jogurtem kompot miesz.

Podwieczorek Kawa inka na mleku chleb raz.masło szynka wp.ogórki małosol.papryka sałata.

Wtorek 10.07.2018

Śniadanie Kakao bułka z masłem serek brie pomidory papryka wędlina wp.herbata rumiank.

Obiad Pomidorowa z makaronem natką pietr,sznycel drob.dusz.ziemniaki koperek mizeria z jogurtem kompot.

Podwieczorek Galaretka wiśniowa wafelki ryżowe owoce.

Środa 11.07.2018

Śniadanie Zupa ml.z makaronem chleb wieloziarnist.masło pasta z makreli pomidory szczypiorek ser żółty ogórki małosolne.

Obiad Zupa szczawiowa z jajkiem zabielana natka pietr.kotlety schabowe ziemniaki koperek marchewka z selerem jogurtem kompot.

Podwieczorek Ciasto marchewkowe kakao woda n/g.

Czwartek 12.07.2018

Śniadanie Kawa zboż.na mleku pieczyw z masłem mięso dusz.pomidory rzodkiewka sałata jaja owoce.

Obiad Zupa neapolitańska natka pietr.klopsiki w sosie pomidorowym ziemniaki z koperkiem kalafior z masłem kompot.

Podwieczorek Budyń czekoladowy własnego wyrobu banany woda z cytryną.

Piątek 13.07.2018

Śniadanie Zupa ml.z ryżem bułka grah.z masłem ser żółty papryka kieł.żywiecka ogórki św.morele.

Obiad Kapuśniak z młodej kapusty z koperkiem wątróbki dr.po warmińsku ziemniaki ogórki małosolne kompot z czar.porzeczki

Podwieczorek Serek wiejski natural.winogrona herbata zioł

 


 

 

Oznaczenie alergenów występujących w produktach


1 - Zboża zawierające gluten;


2 - Skorupiaki i produkty pochodne;


3 – Jaja i produkty pochodne;


4 – Ryby i produkty pochodne;


5 – Orzeszki ziemne;


6 – Soja i produkty pochodne;


7 – Mleko i produkty pochodne;


8 – Orzech;


9 – Seler i produkty pochodne;


10 – Gorczyca;


11 – Nasiona sezamu i produkty pochodne;

 

12 – Dwutlenek siarki;


13 – Łubin;


14 – Mięczaki;


*Zgodnie z informacjami od producenta oznaczony* produkt może zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi i gorczycy. Podobnie jak używane do przygotowania posiłków przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier waniliowy. W wędlinach  i pasztetach śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler.

 

 

 

Poniedziałek, 11.01.2016

 

 

Śniadanie: Płatki żytnie na mleku z rodzynkami,żurawiną,chleb razowy,masło,ser złoty mazur,papryka.

II Śniadanie: Jabłko

Obiad: Barszcz czerwony,fil.z miruny,ziemniaki,koperek,sur.z marchwii i ogórka kisz.kompot cz.porzeczka.

Podwieczorek: Kakao,bułka grahamka z masłem,pasta z jaj z jogurtem i koperkiem,gruszka.

Wtorek, 12.01.2016

 

 

Śniadanie: Kakao,chleb graham,masło,pomidory,jajecznica z cebulką na maśle,mandarynka.

II Śniadanie: Gruszka.

Obiad: Zupa z soczewicy,kopytka z cebulką,sur.z buraczków,kompot tr.

Podwieczorek: Napój z cz.porzeczki,serek ziarnisty,

Środa, 13.01.2016

 

 

Śniadanie: Kluski lane na mleku,chleb razowy,masło,kiełbasa krakowska,papryka,sałata.

II Śniadanie: Gruszka.

Obiad: Zupa ogórkowa zabielana z natką pietruszki,pulpety,sos koperkowy,kasza gryczana,marchewka z groszkiem ziel.kompot tr.

Podwieczorek: Kisiel malinowy,jabłko.

Czwartek, 14.01.2016

 

 

Śniadanie: Kakao,chleb razowy,masło,pasta z tuńczyka z jogurtem,szczypiorkiem.

II Śniadanie: Sok cz.porzeczka,bakalie.

Obiad: Zupa kalafiorowa z natką pietruszki,sos mięsno-pomidorowy,makaron,kompot z owoc.mieszanych,gruszka.

Podwieczorek: Sałatka warzywna[bób,seler,makaron,jaja,ogórek kisz.oliwa,sok z cytryn.]kakao.

Piątek, 15.01.2016

 

 

Śniadanie: Zupa mleczna z makaronem,chleb graham,masło,karczek wp.duszony,ogórek kisz.

II Śniadanie: pomarańcza

Obiad: Biały barszcz z kiełbasą,wątróbka,cebulka,ziemniaki,kapusta kisz.z marchewką,kompot jabł.

Podwieczorek: Jogurt nat.truskawki z miodem,herbata rumiankowa.

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE
 
Przedszkole miejskie nr 2 - Wszelkie Prawa Zastrzeżone - 2010 - Strona wykonana przez WITRYNA - Strony www