Statut

Warto zajrzeć

Polecamy strony

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Odwiedzający on-line

Naszą witrynę przegląda teraz 25 gości 

Licznik

wizyt wczoraj: 49
wizyt dzisiaj: 3
wizyt przez miesiąc: 828
wizyt wszystkich: 98970
max. dziennie: 3930
max. miesięcznie: 11514
obejrzano zakładek dzisiaj: 28

Administrator

Home Jadłospis
Jadłospis PDF Drukuj Email

 

 


 

Poniedziałek 19.11.2018

Śniadanie Zupa mleczna z kaszą jęczmienną bakaliami pieczywo z masłem kieł.żywiecka pomidory ,twarożek z papryką koperkiem jabłka.

Obiad Zupa z soczewicy z ziołami jaja w sosie koperkowym ziemniaki pure kalafior z masłem kompot  miesz.

Podwieczorek Kakao bułka z masłem ser salami sałata pomidory papryka herbata z cytryną.

Wtorek 20.11.2018

Śniadanie Kawa zbożowa na mleku chleb wielozboż. masło pasta z tuńczyka ze szczypiorkiem majonezem twarożek z rzodkiewką jogurtem

gruszki.

Obiad Rosół z makaronem natka pietr. fil.z miruny soute z warzywami ziemniaki koperek kompot z porzeczki.

Podwieczorek Kasza kukurydziana na gęsto bakalie winogrona.

Środa 21.11.2018

Śniadanie Zacierka na mleku chleb wielozboż. masło pasztet wp.z soczewicą własnego wyrobu papryka sałata jabłko.

Obiad Zupa ogórkowa zabielana sznycle z indyka ziemniaki z koperkiem buraczki zasmażane kompot.

Podwieczorek Kisiel z czerwonej porzeczki domowy rogaliki z marmoladą.

Czwartek 22.11.2018

Śniadanie Kakao pieczywo z masłem pasta z boczku wędz.z warzywami sałata pomidory pasta z groszku zielonego jabłko.

Obiad Kalafiorowa z ziemniakami koperek gulasz wp.w sosie warzywnym kasza jęczmienna sur.z pomidorów z cebulą jogurtem kompot.

Podwieczorek Jogurt nat. z owocami granolą herbata miętowa.

Piątek 23.11.2018

Śniadanie Płatki kukurydz.na mleku chleb żytni z masłem ser salami pomidory papryka banany.

Obiad Grochówka na mięsie z majerankiem kopytka z cebulką boczkiem wędz. kompot miesz.

Podwieczorek Kakao, babeczki jogurtowe z owocami.gruszka.

 

 


 

 

Oznaczenie alergenów występujących w produktach


1 - Zboża zawierające gluten;


2 - Skorupiaki i produkty pochodne;


3 – Jaja i produkty pochodne;


4 – Ryby i produkty pochodne;


5 – Orzeszki ziemne;


6 – Soja i produkty pochodne;


7 – Mleko i produkty pochodne;


8 – Orzech;


9 – Seler i produkty pochodne;


10 – Gorczyca;


11 – Nasiona sezamu i produkty pochodne;

 

12 – Dwutlenek siarki;


13 – Łubin;


14 – Mięczaki;


*Zgodnie z informacjami od producenta oznaczony* produkt może zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi i gorczycy. Podobnie jak używane do przygotowania posiłków przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier waniliowy. W wędlinach  i pasztetach śladowo mogą wystąpić: soja, gluten, seler.

 

 

 

Poniedziałek, 11.01.2016

 

 

Śniadanie: Płatki żytnie na mleku z rodzynkami,żurawiną,chleb razowy,masło,ser złoty mazur,papryka.

II Śniadanie: Jabłko

Obiad: Barszcz czerwony,fil.z miruny,ziemniaki,koperek,sur.z marchwii i ogórka kisz.kompot cz.porzeczka.

Podwieczorek: Kakao,bułka grahamka z masłem,pasta z jaj z jogurtem i koperkiem,gruszka.

Wtorek, 12.01.2016

 

 

Śniadanie: Kakao,chleb graham,masło,pomidory,jajecznica z cebulką na maśle,mandarynka.

II Śniadanie: Gruszka.

Obiad: Zupa z soczewicy,kopytka z cebulką,sur.z buraczków,kompot tr.

Podwieczorek: Napój z cz.porzeczki,serek ziarnisty,

Środa, 13.01.2016

 

 

Śniadanie: Kluski lane na mleku,chleb razowy,masło,kiełbasa krakowska,papryka,sałata.

II Śniadanie: Gruszka.

Obiad: Zupa ogórkowa zabielana z natką pietruszki,pulpety,sos koperkowy,kasza gryczana,marchewka z groszkiem ziel.kompot tr.

Podwieczorek: Kisiel malinowy,jabłko.

Czwartek, 14.01.2016

 

 

Śniadanie: Kakao,chleb razowy,masło,pasta z tuńczyka z jogurtem,szczypiorkiem.

II Śniadanie: Sok cz.porzeczka,bakalie.

Obiad: Zupa kalafiorowa z natką pietruszki,sos mięsno-pomidorowy,makaron,kompot z owoc.mieszanych,gruszka.

Podwieczorek: Sałatka warzywna[bób,seler,makaron,jaja,ogórek kisz.oliwa,sok z cytryn.]kakao.

Piątek, 15.01.2016

 

 

Śniadanie: Zupa mleczna z makaronem,chleb graham,masło,karczek wp.duszony,ogórek kisz.

II Śniadanie: pomarańcza

Obiad: Biały barszcz z kiełbasą,wątróbka,cebulka,ziemniaki,kapusta kisz.z marchewką,kompot jabł.

Podwieczorek: Jogurt nat.truskawki z miodem,herbata rumiankowa.

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE
 
Przedszkole miejskie nr 2 - Wszelkie Prawa Zastrzeżone - 2010